Poeh, dat is spannend zeg, om deze eerste blog te schrijven voor mijn nieuwe website. En juist omdat het zo spannend is ben ik het gaan uitstellen. Ideeën spookten door mijn hoofd maar verder kwam ik niet. Geen enkel onderwerp leek goed genoeg. Dat uitstellen is niet iets wat bij mij past. Voor mij geldt dat ik normaliter meteen aan de slag ga. Aanpakken, niet aarzelen waardoor ik ga twijfelen. Hoe is dat voor jou? Ga jij moeilijke klussen uit de weg? Met mijn coaching wil ik bereiken dat ook jij weer gaat aanpakken. Gewoon erop af. In mijn situatie dus gewoon beginnen met op te schrijven wat ik wil vertellen. Ik heb dat al op vele manieren gedaan.

Herdenkingsboeken
Ik luister graag naar verhalen en probeer me echt te verdiepen in wat de ander vertelt.  Ik beschouw het als een groot voorrecht om iemand zo intiem en persoonlijk te leren kennen. Doorvragen waar nodig om het nog beter te begrijpen. En waar mogelijk zet ik daarna de verhalen op papier. Zo heb ik herdenkingsboeken geschreven. Boeken met herinneringen van mensen over hun dierbare die overleden is. Goed luisteren naar deze mensen, doorvragen waar nodig en dan de liefdevolle verhalen met soms een schrijnend kantje toevertrouwen aan papier. Zo’n herinnerings- of herdenkingsboek geeft troost en zorgt voor een blijvend monumentje voor de achtergebleven mensen. De kracht van zo’n boek zit in de herkenning; de herkenning die zorgt voor een glimlach op het gezicht van de verhalenvertellers.

Successen en minder succesvol zijn
Ik heb ook interviews mogen houden met ondernemers, die hun droom najagen en al of niet met succes ondernemen. Ook zij lieten in hun hart kijken en vertelden  over hun successen maar ook over hun teleurstellingen. Teleurstellingen die we allemaal kennen natuurlijk, maar niet allemaal durven uitspreken. Die we eigenlijk niet willen aanvaarden. In het gesprek met jou wil ik je laten voelen dat je je verhaal aan mij kunt toevertrouwen en dat ik je kan spiegelen. Dat je – door dat hardop uit te durven spreken – al bezig bent met de verwerking en weer kunt gaan voelen wat er allemaal wel is of weer kan zijn. En dat je dat kunt gaan bereiken door te doen, ook door moeilijkheden tegemoet treden. En niet – zoals ik eerder ook schreef – maar blijven uitstellen en het uit de weg gaan. Aanpakken. Tel je zegeningen en ga op weg naar nieuwe mooie momenten!

En herken je jezelf in het uitstelgedrag, neem eens contact met mij op. Samen kunnen we gaan onderzoeken waar je drempels ervaart. Met een coaching traject kom je vast weer in de ‘aanpak’ stand.