Als je zelf niet de woorden kunt vinden help ik jou de woorden te geven

Als je dierbare komt te overlijden zou je de wereld even willen stop zetten om stil te staan bij deze gebeurtenis met grote impact. Helaas is het zo dat vrijwel direct na het overlijden van alles in gang gezet moet worden en er veel geregeld moet worden. Zo ook het regelen van een passend afscheid. Een afscheid waarin je woorden wilt geven aan het verdriet maar ook woorden wilt (laten)uitspreken wat de overledene voor jou en je naasten betekent. Mijn passie ligt in het begeleiden van de nabestaanden bij het overlijden van hun dierbare in het organiseren van een afscheidsdienst of viering. Op wat voor manier dan ook. Niets is daarbij te gek. Het mag een afscheid zijn zoals de overledene zelf voor ogen had of zoals jullie als nabestaanden het willen. Ik ben er voor je als je zelf niet de woorden kunt vinden. Ik help jou woorden te te geven aan jouw verdriet en dit te vertalen naar een heel persoonlijke afscheidsviering. De juiste woorden geven bij het afscheid van een dierbare. Herkenbaar, warm en met een lach en een traan. Stilstaan bij verlies. Rouwen. Ik neem alle tijd om samen met jou/jullie om een waardig afscheid te organiseren voor diegene die je zo dierbaar is.

Het is ook mogelijk om in gesprek te gaan wanneer het einde van het leven nadert. In gezelschap van degene die komt te overlijden. Zodat de wensen en verwachtingen door degene kunnen worden uitgesproken. Het gesprek over de naderende dood en hoe het zal zijn voor degene die moet sterven maar zeker ook hoe het zal zijn voor hen die achterblijven. Intense gesprekken, die uiteindelijk leiden tot afscheidsverhalen, waarin alle betrokkenen zich in herkennen.

Actie
Stuur me een mail via marion@laroess.nl of via het contactformulier op deze website. Of vertel je uitvaartondernemer dat je mij  wilt inschakelen. Zij nemen dan contact met mij op.

Wie ben ik?

Een energiek, betrokken en sociaal bewogen gevoelsmens. Een aantal eigenschappen waarmee ik zelf de wereld tegemoet treed. Behalve met passie werkend ben ik moeder van Mathijs en Luc, twee volwassen zonen, die ik samen met hun partners heel graag om me heen heb.  Getrouwd met Rob, ooit samen in onze jonge jaren fanatieke hockeyers op hoog niveau, nu (ook weer fanatieke) golfers. Een echte bourgondiër, vroeger bij mij thuis was een goed gevulde koelkast een voorwaarde voor goed leven, gastvrijheid en gezelligheid en zo ervaar ik dat nog steeds.

Opleidingen
Ik heb diverse opleidingen gevolgd op het gebied van rouw- en verliesbegeleiding, journalistiek en communicatie,  bedrijfspsychologie, coaching en NLP (Neuro Linguisitsch Programmeren).

Locatie

Als uitvaartspreker kom ik bij je op bezoek. Zo vaak als nodig is of als jij daar behoefte aan hebt. Tot en met het moment van de afscheidsviering. Ook kom ik daarna nog een keer op bezoek om terug te blikken op alle intense gebeurtenissen om het samen goed af te ronden.