Ben je toe aan verandering in je leven?

De herfst staat voor verandering. Het is voor veel mensen van nature een periode die in het teken staat van bezinning. Terug van vakantie en weer hard aan het werk. Ook wel weer lekker om terug te zijn in de routine en het leven van alledag weer op te pakken.

Maar dat geldt zeker niet voor iedereen.

 

Terug in de frustratie en stress van vóór de vakantie  

Voor sommige mensen is de stap terug naar het gewone werkzame leven niet fijn. De vakantie die ze zó hard nodig hadden om op adem te komen, is omgevlogen. En nu ‘moet je weer’. Meteen weer terug in de frustratie en stress van vóór de vakantie.

Misschien had jij het idee dat je na de zomer weer fris kon beginnen. Maar nu je weer aan het werk bent heb je het gevoel dat het werk en het leven je aanvliegt. Dit kun je de komende maanden niet volhouden. Er zijn twijfels, veel vragen.

 

“Waarom voel ik me meteen weer gestrest?”

“Waarom voel ik me meteen weer gestrest?” “Wat is er met me aan de hand waardoor ik me niet fijn voel?” “Is het mijn werk wat me zo ongelukkig maakt,  of is het vooral mijn privésituatie die me zorgen baart?”

Ik ben van mening dat het een niet los kan worden gezien van het andere. De balans tussen werk en privé lijkt uit evenwicht, beide onderdelen in je leven schuren en zorgen voor onrust in je hoofd. Het gevoel komt ‘en nu moet het anders’. Je bent de stress zat.

Stilstaan is geen optie

Je verlangt naar meer kiezen voor jezelf en minder rekening houden met de ander. Stilstaan, niet kiezen en jezelf verwaarlozen is geen optie. Het is geen optie om je tijd uit te zitten. 

Ik daag je uit te ontdekken dat je keuzes kunt maken in je carrière en in je relaties die beter bij je passen.  Het is tijd voor nieuwe keuzes of aanscherpen van je keuzes die je eerder hebt gemaakt. 

 

De meeste mensen kunnen dit niet alleen. Zeker niet als het gaat om een ingrijpende verandering in hun leven, zoals van loopbaan veranderen. Zij zullen steun nodig hebben bij dit proces, en een coach zoeken.

Neem afstand van de hectiek van alledag, stel jezelf open en ga op weg. Juist nu heb je mensen nodig die jou steunen en aanmoedigen. Die jou uitnodigen om verder te groeien. 

Ben je toe aan verandering in je leven?

Ben jij ook klaar voor verandering in je leven, maar weet je niet precies hoe je dat aan moet pakken? Neem dan contact met me op. En weet dat je echt niet de enige bent die op een kruispunt in het leven staat. Juist in deze periode ontvang ik veel aanvragen voor een coachingstraject. Graag bied ik jou ook de helpende hand. Laat je horen!